Ekologicky šetrné mytí

Větší zbytky jídla vyhoďte do kompostu nebo odpadu. Jako první vždy oplachujte sklenice, šálky, příbory. Pak se pusťte do více znečištěného nádobí. Jako poslední umyjte a opláchněte hrnce.

Snažte se nádobí umýt ihned po použití a opláchněte ho malým množstvím studené vody. Pokud jsou na nádobí zaschlé zbytky jídla nebo připáleniny, namočte ho na krátkou dobu do horké vody s trochou saponátu. Nádobí myjte ve dřezu napuštěného teplou vodou s doporučeným množstvím prostředku na nádobí. Teplota vody by neměla překročit 40 stupňů Celsia kvůli nezbytné ochraně rukou, ale také ne výrazně nižší, protože teplo usnadňuje odstranění tuků.

Pokud máte citlivou nebo poškozenou pokožku, použijte rukavice.

Nádobí neoplachujte pod tekoucí vodou. Odborníci doporučují mytí ve dvou krocích: nejprve umyjte nádobí ve vodě se saponátem, poté vyměňte ve dřezu vodu a nádobí v čisté vodě opláchněte. Nakonec doporučujeme nádobí utřít, protože jen tak zajistíte jeho vysoký lesk bez skvrn. Utěrku doporučujeme v případě potřeby měnit denně a prát na 60°C.


Certifikáty

Certifikat 01 Certifikat 02 Certifikat 03 Certifikat 04 Certifikat 05 Certifikat 06